Menu

#vintagemohairscrunchie

Strik dine egne smukke mohairscrunchies i vintage-stil af dine garnrester i mohair. Scrunchien strikkes i et fint og elegant hulmønster, der giver et meget feminint og poetisk udseende til hårpynten.

Man kan aldrig få nok mohairscrunchies! Det er en perfekt måde at få brugt sine mohairrester til noget virkelig smukt og brugbart. Og bruger man ikke scrunchies selv, kan man strikke dem til gaver. Det er nemlig en gave, som er meget populær – særligt blandt unge piger og voksne kvinder.

Udtrykket er vintage boheme. Du kan strikke din #vintagemohairscrunchie i hvilken som helst farve – pastel til foråret, høstfarver til efteråret, sorte og navyblå farver til festtøjet og lyse jordfarver, som kan passe til enhver lejlighed. Prikken over i’et er kontrastkanten til sidst, som kan laves i glimmergarn eller blot i en kontrastfarve.

Vintage Mohairscrunchie
Vintage Mohairscrunchie, som du selv kan strikke

#vintagemohairscrunchie

Frost på grene - vinter

En strikket og hæklet mohairscrunchie

Mohairscrunchien strikkes med magic loop eller på strømpepinde. Du kan også bruge en lille 40 cm rundpind. Er du helt nybegynder, skal du måske holde tungen lige i munden med både magic loop og mønsterstrik i en enkelt tråd mohair. Har du strikket før, vil det være et hyggeligt lille projekt, hvor du kan bruge dine mohairrester og strikke scunchies, der passer til dine sweatre.

Lige pludselig gør det ikke så meget at komme til at købe rigeligt mohair.


Lilla hjemmestrikket mohairscrunchie i frostvejr.
Vintage Mohairscrunchie i hår.
Orange mohairscrunchie.

Vintage Mohairscrunchie

kr.20,00

Denne opskrift er på dansk.

Vintage mohairscrunchie er en elegant og feminim hårscrunchie, som strikkes i et fint mønster i én tråd mohair. Strik scrunchies i dine mohairrester, så matcher dine strikkede sweatre og cardigans.

Mohairscrunchien strikkes i ét stykke på rundpind med magic loop-teknik. Alternativt strikkes med strømpepinde. Til sidst hækles top og bund sammen med glimmergarn, mohair eller en rest garn i en anden farve.

Størrelse: One size

Strikkefasthed: 24 masker x 25 pinde i mønster på pind 4,0 mm = 10 x 10 cm.

Vejledende pinde: Rundpind 4,0 mm (40 cm eller 80 cm) ved magic loop-teknik, alternativt strømpepinde i samme størrelse. Hæklenål, str. 2,5 mm.

Mål: ca. 13 cm i diameter.

Garnforslag: 7-8 g Silk Mohair, fx Tilia fra Filcolana (25 g = 200 m), 2-4 g metalic garn i guld eller sølv, fx Paia fra Filcolana (25 g = 245 m).

Tilbehør: En hårelastik, der ikke sprænger ved brug.

Sværhedsgrad: let til middel.

Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.

Kategori: