Menu

#cinissweater

Er der noget som en skøn blød og lækker rullekravesweater til efterårets hyggestunder og gåture i skoven? Cinis Sweater er netop sådan en yndlings-sweater, som både er en drøm at strikke og have på bagefter.

Let, lun og blød er denne hyggelige sweater, som passer til næsten enhver lejlighed – sådan en sweater, man altid har med sig.

#cinissweater har et helt enkelt design med raglankonstruktion og en rullekravehals i dobbeltrib. På kroppen og ærmerne er der et “mønsterbælte” og begge dele afsluttes ligeledes med dobbeltrib. Sweateren strikkes oppefra og ned og er således monteringsfri. Længde på både krop og ærmer kan justeres, mens du strikker.

#cinissweater strikkes fra hilsen, hvor der slåes op med italiensk opslag (eller almindelige løkkeopslag), derefter strikkes rullekraven i dobbeltrib, hvorefter der skriftes til glatstrik med raglanudtagninger.

På kroppen strikkes der mønster, som er placeret lige før den dobbelte ribkant forneden. Ærmerne strikkes med indtagninger og ligeledes med et mønster før de afsluttes med en bred dobbelt ribkant.

Cinis Sweater - strikkedesign
Close up Cinis Sweater

#cinissweater

Ryggen på Cinis Sweater
Cinis Sweater strand
Cinis Sweater i solnedgang

Cinis betyder aske

#cinissweater har sit fine navn fra latin. Cinis betyder nemlig aske og refererer til til farven på sweateren på billederne. Den strikkes i en tråd Snefnug fra CaMaRose (her: Askegrå) sammen med en tråd silk mohair (her: farven kit fra Drops). Sweateren kan dog også strikkes i andre garnkvaliteter, fx Drops Air, Kos fra Sandnes Garn eller lignende.

Sværhedsgraden på sweateren er middel, hvis der strikkes med italiensk opslagning og aflukning. Strikkes der med løkkeopslag og almindelig aflukning, er det en meget begyndervenlig opskrift.


Skulderen på Cinis Sweater
Strikkeopskrift på blød rullekravesweater

Cinis Sweater

kr.45,00

Denne opskrift er på dansk.

En let, lun og lækker rullekravesweater i et enkelt design med fine detaljer! Sweateren strikkes med raglankonstruktion og afsluttes i en lang dobbelt ribkant forneden og på ærmerne. På kroppen og ærmerne strikkes desuden et “mønsterbælte” af vrangstriber.

Cinis Sweater strikkes oppefra og ned med raglankonstruktion. Først strikkes en turtleneck-hals i dobbeltrib, hvorefter der fortsættes i glatstrik ned over bærestykket med raglanudtagninger. På kroppen strikkes først et bredt bælte med enkelte lodrette vrangstriber, hvorefter kroppen afsluttes med en bred dobbelt ribkant. Til sidst strikkes ærmerne med indtag placeret primært i øverste del, hvorefter der strikkes vrangstriber som på kroppen og sluttes af med dobbelt ribkant. Der slås op med italiensk opslagning i dobbeltrib, lige som der lukkes af med italiensk aflukning for en elastisk kant, der kan dog også anvendes løkkeopslag og almindelig aflukning.

Sweateren er monteringsfri.

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af Cinis Sweater her.

Du kan også finde opskriften på Cinis Sweater som medlem af Yarnbook (Affiliatelink – hvilket betyder, at jeg får en lille kommission, hvis du opretter dig som medlem). Du kan prøve Yarnbook  gratis i 7 dage med ubegrænset adgang til mere end 600 strikke- og hækleopskrifter – deriblandt alle mine strikkeopskrifter.

Kategori:

Beskrivelse

Cinis Sweater – en let, lun og lækker rullekravesweater

Størrelser: XS (S) M (L) XL
Størrelsesguide Cinis Sweater bør have et bevægelsesrum på ca. 5-10 cm. Størrelserne XS (S) M (L) XL svarer til brystmål på cirka 80-85 (85-90) 90-95 (95-100) 100-110 cm. Mål dig selv og vurder din størrelse, inden du går i gang med at strikke sweateren. Cinis Sweater er lavet som en forholdsvis tætsiddende model, ønsker du en lettere oversize/boyfriend sweater, kan du evt. strikke en størrelse større, end du normalt ville strikke.
Strikkefasthed: 13,5 masker x 21 pinde i glatstrik på pind 7,0 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 5,5 mm (80 cm og evt. 40 cm til halsen) og rundpind 7,0 mm (80 cm og evt. 40 cm til ærmerne). Alternativt kan anvendes strømpepinde til ærmerne.
Sweaterens mål: Overvidde: 95 (101) 107 (113) 118 cm, længde: 47 (50) 53 (55) 58 cm mål midt bag uden rullekrave, ærmelængde: 46 (46) 47 (47) 48 cm.
Garnforslag: ca. 350 (350) 400 (450) 450 g Snefnug fra CaMaRose (50 g = 110 cm) strikkes sammen med ca. 75 (100) 100 (100) 100-125 g Silk Mohair, fx Drops Kid-Silk (25 g = 210 cm) Sværhedsgrad: Let til middel. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.