Menu

#floraliascarf

Fint og feminin tørklæde, som strikkes asymmetrisk i lige præcis den størrelse, du ønsker det. Floralia Scarf har et kønt og enkelt hulmønster, som ligner små blomster. Da det strikkes i glatstrik, snor det sig fint i enderne.

Et dejligt, lunt og let tørklæde lige til at sno om halsen – enten som et lille tørklæde til en bluse eller skjorte eller som et større tørklæde til en jakke eller frakke.

#floraliascarf har et fint asymmetrisk snit, som giver det ellers enkle tørklæde et spændende udtryk. Tørklædet strikkes i et tyndt garn – eller i lige præcis det garn du har lyst til eller har på lager. Der går nemlig ikke mange meter til det lille tørklæde, så det kan nemt strikkes i en rest garn fra et andet projekt.

Tørklædet er forholdsvist nemt at strikke og når først, du har været igennem hulmønstret en enkelt gang, sidder det efterfølgende i fingrene.

#floraliascarf strikkes fra den smalle ende frem og tilbage, indtil det har ønsket længde og størrelse. I opskriften finder du maskeantal på både det lille og det store tørklæde, du ser her på billederne.

Når tørklædet er strikket færdigt, kan du enten hækle en kant rundt med krebsesting eller sy aflukningskanten eller hele tørklædet rundt med knaphulssting (beskrivelser er med i opskriften). Eller blot lade det være, som det er, da tørklædet får en naturlig fin kant ved hjælp af den måde, hvorpå det strikkes. Derefter vaskes det og spændes ud. Da det strikkes i glatstrik med hulmønster, vil det helt naturligt rulle i enderne, hvilket giver det et fint og naturligt udseende.

#floraliascarf
#floraliascarf

#floraliascarf

#floraliascarf
#floraliascarf
#floraliascarf
Strikket tørklæde til halsen

Floralia Scarf – et blomstrende tørklæde

#floraliascarf strikkes med masser af små blomster i et fint og enkelt hulmønster – derefter navnet på tørklædet.

Tørklædet på billederne er strikket i No. 4, 75% Falkland merino / 25% gotlandsk uld (2-trådet) fra G-uld (100 g = 650 m). Der anvendes ca. 25-30 g til et tørklæde og ca. 60 g til et sjal og der strikkes kun i en enkelt tråd.

Tørklædet kan dog også strikkes i andre garnkvaliteter, og det vil være oplagt et vælge et meget blødt garn, fx cashmere, da tørklædet er i berøring med den sensitive og tynde hud på halsen.

Sværhedsgraden på tørklædet er lige omtrent middel på grund af den asymmetriske konstruktion og hulmønstret. har du strikket hulmønster før, vil tørklædet vil lige til at gå til.


Floralia Scarf

Close up af det strikkede tørklæde om halsen
Kastanietræ
Close up af Floralia Scarf

Floralia Scarf

kr.30,00

Denne opskrift er på dansk.

Floralia Scarf er et fint og let tørklæde, der strikkes asymmetrisk med et smukt og feminint blomsterhulmønster. Tørklædet strikkes fra den smalle ende frem og tilbage. Der tages henholdsvis ind og ud i hver side, så formen bliver asymmetrisk.

Floralia Scarf kan strikkes stort og bruges som sjal eller det kan strikkes i en mindre størrelse og anvendes som tørklæde, der vikles om halsen. I en mindre størrelse vil det også kunne anvendes som bandana til hovedet. Bemærk, at tørklædet/sjalet vil sno sig, da det strikkes i glatstrik, hvilket er en del af designet.

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder her.

 

Beskrivelse

Floralia Scarf – fint og feminint strikket tørklæde til halsen

Størrelser: Variabel størrelse – kan strikkes i ønsket størrelse. Mål: Sjalet har et vingefang på 180 cm, tørklædet har et vingefang på 120 cm.
Størrelsesguide: Floralia Scarf kan strikkes så stort eller lille, som det ønskes. Følger du opskriften, får du et tørklæde, der kan vikles ca. 2 gange rundt om halsen.
Strikkefasthed: 23 masker x 37/38 pinde i mønsterstrik på pind 3,5 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 3,5 mm (80 eller 100 cm). Garnforslag: 25-60 g No. 4, 75% Falkland merino / 25% gotlandsk uld (2-trådet) fra G-uld (100 g = 650 m). Der anvendes ca. 25-30 g til et tørklæde og ca. 60 g til et sjal. Alternativt kan strikkes med fx Navia Uno (50 g = 350 m) eller andre tynde garner. I princippet kan opskriften strikkes med lige præcis det garn, der ønskes, målene vil blot afvige fra de angivne. Sværhedsgrad: Middelsvær. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.