Menu

#huegahsocks

Er der noget som et par lækre vamsede tykke hyggesokker til en kold vinterdag eller kølig sommeraften? Hue-gah Socks strikkes i tykt garn i dobbelt perlestrik med en lang dobbelt ribkant til ombuk. Sokkerne holder fødderne dejligt varme i sofaen, ved skrivebordet eller på terrassen en sommeraften. Strik sokkerne i slidstærkt garn, og du har et par skønne vandresokker til støvlerne.

[Hue-gah] = hygge – noget vi er verdenskendt for i Danmark. Og hvem kan ikke bruge et par gode hyggesokker?

#huegahsocks strikkes i tyk uld og er et lille projekt, der hurtigt kommer af pindene. Et perfekt lille projekt til dig selv eller en, du holder af.

Sokkerne er ægte hyggesokker til en kold vinteraften. De sidder godt på foden og føles dejligt bløde og lækre.

Sokkerne har et dejligt opbuk, som gør, at sokkerne sidder godt og varmer lidt ekstra omkring anklen, hvilket både er dejligt i sofaen og på vandreturen.

#huegahsocks
Strikkeopskrift: Hue-gah Socks

#huegahsocks

Strikkeopskrift på hyggesokker
Hyggesokker [hue-gah socks]
Lækre hjemmestrikkede hyggesokker

En begyndervenlig opskrift

Opskriften er begyndervenlig, så har du ikke strikket sokker før, er det dette et godt sted at starte. Du kan strikke sokkerne i alt garn, der har en løbelængde på ca. 100 m pr. 50 g garn – så længe du overholder strikkefastheden.

Strikker du sokkerne som hyggesokker, kan du vælge ren uld. Strikker du derimod sokkerne til lange vandreture i dine vandrestøvler, skal du vælge en slidstærk garn med nylon.


Hyggesokker strikket i dobbelt perlestrik
Huegah Socks
Lækre hjemmestrikkede huegah socks

Hue-gah Socks

kr.20,00

Denne opskrift er på dansk.

Størrelse: 36/37 (38/39) 40/41 (42/43)

Strikkefasthed: 20 masker x 26 pinde i dobbelt perlestrik på pind 5,0 mm = 10 x 10 cm.

20 masker x 26 pinde i glatstrik på pind 5,0 = 10 x 10 cm.

Vejledende pinde: Rundpind 4,5 mm og 5,0 mm (80 cm) ved magic loop-teknik, alternativt strømpepinde i samme størrelser.

Mål: Sokkens omkreds omkring midten af foden = 20 (20) 21 (21) cm. Længde på sokken = 23,5 (24,5) 25,5 (26,5) cm.

Om størrelserne: Fødder er forskellige! Hvis du blot bruger en stor skostørrelse (fx str. 41), men har en smal ankel og en smal fod, kan det være en fordel at strikke str. 38/39 og blot strikke sokken længere. Har du brede ankler, men en smal fod, kan du starte på en af de store størrelser og lave en ekstra indtagning i hver side ved kilen, så du ender på et maskeantal, der svarer til en af de små størrelser – så vil selve foden blive smallere.

Garnforslag: 100 g (100 g) 150 g (150 g) Peruvian Highland Wool fra Filcolana (50 g = 100 m) eller Touring fra Lang Yarns (50 g = 100 m) eller Karisma fra Drops (50 g = 100 m).

Vær opmærksom på, at hvis du strikker i ren uld, er sokkerne ikke så slidstærke, som hvis du strikker i uld med nylon. Vil du fx bruge dem i dine vandrestøvler, så vælg garn, der passer til dette.

Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.

Kategori:

Beskrivelse

Hue-gah Socks – de hyggeligste hyggesokker

Om opskriften: Hue-gah Socks er rustikke hyggesokker med et fint mønster i dobbbelt perlestrik, som giver sokkerne en flot struktur. Sokkerne strikkes oppefra og ned med kilehæl. Ribben strikkes i dobbelt rib og er lang, så man kan lave et ombuk. Tanken med hyggesokkerne er, hvad navnet indikerer: Sokker til at tage på, når man skal hygge sig i sofaen foran fjernsynet, i lænestolen med en god lydbog eller foran brændeovnen i sommerhuset. Det er tykke sokker, der varmer fødderne på hyggeligste vis uanset om du er i nattøj, afslapningstøj eller “rigtig” tøj.