Menu

#isoldescarf

Dette lille scarf er et musthave til både overgangsvejr og til at style outfittet. Scarfet er smukt og lækkert og er et skønt lille strikkeprojekt – enten til dig selv eller som gave til en, du holder af.

Det fine scarf / tørklæde er silkeblødt, strikket i Cashmere Lace, og lige til at vikle om halsen. Det smyger sig blødt ind til huden og er behageligt at have på – både når det er lidt koldt og på en forårsdag.

#isoldescarf er et helt enkel strikket tørklæde i to længder. Det ene scarf er blot en lille charmeklud, som kan vikles en enkelt gang om halsen, mens det andet er mere et varmende tørklæde, som kan vikles to gange rundt om halsen.

Scarfet strikkes i ribstrik, hvor udtagninger i starten af scarfet og indtagninger i slutningen af scarfet danner en spids i hver ende med et fint, enkelt og stilrent mønster.

#isoldescarf strikkes fra den ene ende til den anden med en meget smal icordkant i begge sider, som ikke ligner en klassisk icordkant, men i stedet danner en smuk kant og afrunding på tørklædets ribmønster.

Selve ind- og udtagningerne strikkes i sekvenser, som er grundigt beskrevet og forklaret i opskriften.

Da spidserne i hver ende er en stor del af scarfets udtryk, er det vigtigt, at disse strikkes omhyggeligt og at samme strikkefasthed holdes i begge ender. For at opstartskant og afslutningskant bliver lige brede, lukkes masker af sammen i slutningen og når endetråden hæftes, kan man lige trække lidt mere sammen om aflukningsmaskerne.

#isoldescarf
Isolde Scarf

#isoldescarf

#isoldescarf
Isolde scarf
#isoldescarf
Isolde Scarf

Cashmere Lace

#isoldescarf strikkes i 100% cashmere, hvilket gør scarfet silkeblødt og vidunderligt at have på rundt om hilsen. Det klasser nemlig ikke og føles glat og behageligt mod huden.

Begge størrelser er strikket i Cashmere Lace fra Lang Yarn, som er en fin firtådet cashmere, der er en lille smule tyndere end den gængse cashmere – og dermed også en længere løbelængde.

Den fine cashmere er valgt for at tørklæderne ikke skal bliver for tykke eller kompakte, men snarere skal opleves som fine og luksuriøse. Samtidigt gør den lidt længere løbelængde (165 m pr. 25 g), at der kun går et enkelt nøgle til det lille tørklæde, mens det store tørklæde kan strikkes af blot to nøgler.

Det lyse tørklæde er strikke i farvenummer 883.0096, mens det lidt mørkere tørklæde (det store) er strikket i farve nummer 883.0067. Strikker du med et garn alternativ, så vær endelig opmærksom på løbelængden på det anvendte garn.

Sværhedsgraden på tørklædet er under middel.


Isolde scarf

#isoldescarf
#isoldescarf
Isolde scarf

Isolde Scarf

kr.30,00

Denne opskrift er på dansk.

Isolde Scarf er et smalt og enten kort eller længere tørklæde, der strikkes i rib med udtagninger og indtagninger, som former begge ”spidser” på scarfet. Isolde Scarf strikkes fra den ene spids frem og tilbage og afsluttes i den modsvarende spids. Der tages henholdsvis ud og ind i hver ende, så formen dannes. 

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af Isolde Scarf her.

Beskrivelse

Isolde Scarf – enkelt og stilrent cashmeretørklæde

Størrelser: Lille (stor)
Mål: Længde fra spids til spids: ca. 80 (137) cm. Bredde på midten: 9,5 (12,5) cm.
Størrelsesguide: Isolde Scarf strikkes enten som en lille charmeklud, som kan bindes en gang rundt om halsen eller bruges som tørklæde i håret, eller som et lidt større tørklæde, som kan bindes 2 gange rundt om halsen. 
Strikkefasthed: 35 masker x 38 pinde i ribstrik på pind 3,0 mm = 10 x 10 cm.
Garnforslag: ca. 17 (42) g Cashmere Lace fra Lang Yarns (25 g = 165 m). 
Vejledende pinde: Rundpind 3,0 mm (60 eller 80 cm). Alternativt kan der strikkes med jumperpinde eller lange strømpepinde i samme størrelse. Sværhedsgrad: Let til middelsvær. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.