Menu

#lapissweater

En tyk, lækker og meget blød herresweater, som strikkes på store pinde. Sweateren strikkes med sadelskuldre, rullekrave og ærmer i dobbelt rib, mens bærestykke og krop strikkes i glatstrik. Det giver en flot konstruktion og en sweater, der sidder godt med et udtryk, der på én gang er både enkel og detaljeret.

#lapissweater er en tyk og blød herresweater, som er hurtigt strikket på store pinde. Sweateren har et enkelt udtryk, men med fine detaljer som sadelskuldre og ærmer i dobbelt rib.

Sweateren kan strikkes i et enkelt tykt garn som her eller to garnkvaliteter sammen. Konstruktionen giver en velsiddende og smuk sweater.

#lapissweater strikkes oppefra og ned. Først strikkes rullekraven i dobbelt rib, hvorefter der tages masker ud til for og bag samtidig med, at skuldrene strikkes med sadelkonstruktion. Derefter strikkes udtagninger til ærmer i skiftevis 2 gange ret og vrang, som giver et pænt tætsiddende ærme. Sweateren afsluttes med en ribkant forneden, mens ribben i ærmerne strikkes på mindre pinde forneden.

Lapis Sweater
Lapis Sweater

#lapissweater

Lapis Sweater – opskrift på herresweater med rullekrave
Lapis Sweater
Staude i sne
Nærbillede af bærestykket

Dobbelt rib

#lapissweater strikkes rundt i tykt blowgarn i en blanding af alpakka, bomuld og uld, men kan sagtens strikkes i andre garnkvaliteter, fx med to tråde. Sweateren på billederne er strikket i en tråd Drops Wish i farven medium grå.

Sværhedsgraden for sweateren er let til middel og er således et godt projekt for både den let øvede og den mere erfarne strikker. Det går hurtigt på de store pinde.


Skulderen på Lapis Sweater

Lapis Sweater
Frosne blade på jorden
#lapissweater

Lapis Sweater

kr.50,00

Denne opskrift er på dansk.

Lapis Sweater er en tyk og lækker herresweater med rullekrave. Designet er enkelt, men med smukke sadelskuldre og lige ærmer i dobbelt ribstrik, der afsluttes med italiensk aflukning.

Lapis Sweater strikkes oppefra og ned i glatstrik og med hals, skuldre og ribkanter i dobbeltrib. Først strikkes rullekraven, og derefter deles masker op til sadelskuldre, ryg- og forstykke. Disse tre dele samles til sidst for at danne kroppen. Kroppen strikkes rundt i glatstrik og afsluttes med en bred ribkant, der lukkes af med italiensk aflukning. Sweateren har lige ærmer uden indtag i dobbeltrib, der ligeledes lukkes af med italiensk aflukning. Sweateren er monteringsfri.

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af sweateren her.

Kategori:

Beskrivelse

Størrelser: S (M) L (XL) 2XL Sweaterens mål: Overvidde: 98 (104) 110 (116) 122 cm. Længde: 60 (62) 64 (67) 70 cm målt midt bag uden rullekrave. Ærmelængde: 41 (42) 43 (44) 44 cm.
Størrelsesguide: Lapis Sweater bør have et bevægelsesrum på ca. 3-10 cm og er designet til at sidde forholdsvis tæt til kroppen. Størrelserne S (M) L (XL) og 2XL svarer til brystmål på cirka 90-95 (95-100) 100-107 (107-113) 113-119 cm. Mål modtageren af sweateren rundt om brystet og vurder størrelsen, inden du går i gang med at strikke. Strikkefasthed: 12 masker x 17 pinde i glatstrik på pind 8,0 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 7,0 mm (80 cm eller evt. 40 cm til halsen) og rundpind 8,0 mm (80/100 cm og evt. 40 cm til ærmerne). Alternativt kan anvendes strømpepinde til hals og ærmer. Garnforslag: ca. 500 (550) 600 (650) 700 g Wish fra Drops (50 g = 70 m). Sværhedsgrad: Let til middel.
Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.