Menu

#olivatotebag

Strik din egen projekttaske med stoffoer, lommer til strikkegrejet og fine bånd til at trække tasken sammen med. Tasken er perfekt, når du skal transportere og opbevare dit strikketøj, men kan også bruges som toilettaske.

At strikke sin egen projekttaske er et hyggeligt og sjovt lille projekt, hvor der både er strikke- og syarbejde.

#olivatotebag strikkes i vævestrik, som er nemt og behageligt at strikke. Sy-arbejdet i tasken er på ingen måde svært, og med opskriften følger en grundig trin-for-trin-vejledning, hvor der står forklaret nøjagtigt, hvordan du gør. Her på siden kan du se masser af billeder af tasken.

#olivatotebag strikkes fra bunden og op. Først strikkes bundstykket frem og tilbage, hvorefter der samles masker op, og selve posestykket strikkes rundt enten på rundpind eller med strømpepinde. Ved toppen deles arbejdet i to og der strikkes en ombukningskant med løbegang. Stoffoer og bindebånd syes på maskine, som efterfølgende syes fast i posen i hånden med små priksting.

Strikket projekttaske
Siden af Oliva Totebag

#olivatotebag

Oliva Totebag set oppefra
Oliva Totebag – en strikket projekttaske
Oliva Totebag kan også bruges som toilettaske
Siden på Oliva Totebag

Projekttaske eller toilettaske

#olivatotebag strikkes i tynd merino fra Sandnes Garn sammen med en tråd silk mohair. Tasken kan dog også strikkes i andre garnkvaliteter, fx i bomuld til en toilettaske

Sværhedsgraden på tasken er middel, så det er også et egnet strikkeprojekt til en let øvet strikker eller en nybegynder, som har strikket sine første arbejder og gerne vil prøve kræfter med en strikket taske.


Oliva Totebag
En strikket projekttaske med lommer og plads til garn
Lommer til strikketingene i Oliva totebag

Oliva Totebag

kr.45,00

Denne opskrift er på dansk.

Den fineste projekttaske strikket i vævestrik med stoffor, lommer til strikkegrejet og bindebånd til at trække tasken sammen med. Tasken er perfekt, når du skal transportere og opbevare dit strikketøj, men kan også bruges som toilettaske.

Oliva Totebag strikkes rundt på enten rundpind eller med strømpepinde i vævestrik. Først strikkes bundstykket frem og tilbage i mønster 1, hvorefter der samles masker op hele vejen rundt om bunden. Herfra strikkes der rundt i mønster 2. Ved toppen af tasken deles arbejdet i to dele, som strikkes færdige hver for sig i mønster 1 og afsluttes med en glatstrikket kant, der ombukkes og syes sammen til sidst. Denne kant fungerer som løbegang til en stofsnor til at trække tasken sammen. Foret med lommer syes først sammen på maskine og derefter monteres det i tasken.

Læs mere om garnforslag og stoffer i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af Oliva Totebag her.

Du kan også finde opskriften på Oliva Totebag som medlem af Yarnbook (Affiliatelink – hvilket betyder, at jeg får en lille kommission, hvis du opretter dig som medlem). Du kan prøve Yarnbook  gratis i 7 dage med ubegrænset adgang til mere end 600 strikke- og hækleopskrifter.

 

Kategori:

Beskrivelse

Oliva Totebag – en strikket projekttaske med stoffor

Størrelser: One size
Størrelsesguide: Taskens mål passer, hvis du overholder strikkefastheden, dog vil du nemt kunne regulere stofforet, hvis det ikke lykkes dig at overholde strikkefastheden helt. Sørg for at måle din strikkede taske, inden du klipper stof ud, så du sikrer dig, at begge dele passer sammen.
Strikkefasthed: 27 masker x 34 pinde (målt i rækken med vrangmasker) i vævestrik på pind 3,5 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 3,0 mm og 3,5 mm (60 cm), strømpepinde 3,5 mm.
Taskens mål: Bund: 12 x 24 cm, højde: 28 cm.
Garnforslag: 100 g Sunday fra Sandnes Garn (50 g = 235 m) sammen med 50 g Silk Mohair, fx Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn. Sværhedsgrad: Middel. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.