Menu

#robinvest

Yndlingsvesten strikket i halvpatent! Robin Vest en fin strikket vest med et klassisk udseende, der kan bruges både åben eller lukket over en skjorte, en lækker t-shirt eller en smuk kjole. Vesten er med v-hals og har flere fine detaljer.

Robin Vest er en af den slags veste, der ender med at hænge i den del af garderoben, hvor yndlingstøjet befinder sig, fordi den er så skøn at have på og kan bruges til næsten alt – åben eller lukket med flotte knapper. Vesten er tætsiddende og har ikke et stort bevægelsesrum som udgangspunkt, da halvpatent gerne vil give sig i vidden og derfor “vokser” sig bredere i brug.

#robinvest strikkes oppefra og ned. Først strikkes ryggen og derefter samles masker op til begge skuldre, som strikkes ned til højre og venstre forstykke. Til sidst samles arbejdet og og der strikkes frem og tilbage indtil ønsket længde.

Vesten har en fint-formet v-hals og alle kanter strikkes i drejet rib

Robin Vest
Robin Vest set bagfra

#robinvest

Robin Vest strikkeopskrift
Navyblå Robin Vest strikket i halvpatent
Efeuranke på mur
Robin Vest i navyblå

Hyggelig halvpatent

Robin Vest strikkes i halvpatent i blødt garn. Den cremefarvede vest er strikket i en tråd Nova fra Lang Yarns, som er det blødeste garn i kameluld og merino, og en tråd silk mohair (i farven Vanilla Ice Cream fra Smuksak).

Den blå vest er strikket i en tråd Nova fra Lang Yarns og en tråd silk mohair (Tilia i farven Navy fra Filcolana).

Et godt garnalternativ til Nova ville være Tibet fra Cewec.


Robin Vest på sofa
Navyblå Robin Vest med blingknapper
Skulderparti Robin Vest

Robin Vest

kr.50,00

Denne opskrift er på dansk.

Robin Vest er en fin vest med v-hals med et klassisk udtryk. Vesten strikkes oppefra og ned med et smukt skulderparti og drejede ribkanter.

Robinvesten strikkes oppefra og ned i halvpatent-strik. Først strikkes rygstykket, og derefter samles masker op til højre og venstre skulder. Disse tre dele samles til sidst for at danne kroppen. Kroppen strikkes frem og tilbage i halvpatent og til sidst samles masker op i ærmegab til en smal drejet ribkant samt langs de to forstykker til en fin drejet ribkant/knapstolpe med knaphuller til 4 knapper.

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af Robin Vest her.

Du kan også finde opskriften på Robin Vest som medlem af Yarnbook (Affiliatelink – hvilket betyder, at jeg får en lille kommission, hvis du opretter dig som medlem). Du kan prøve Yarnbook  gratis i 7 dage med ubegrænset adgang til mere end 600 strikke- og hækleopskrifter.

Kategori:

Beskrivelse

Robin Vest – yndlingsvesten i halvpatent

Størrelser: XS (S) M (L) XL
Størrelsesguide: Robin Vest strikkes i halvpatent, som af natur gerne vil give sig i vidden og trække sig lidt op. Vesten er designet til at være tætsiddende og skal derfor som udgangspunkt kun have et bevægelsesrum på ca. 3-6 cm. Størrelserne XS (S) M (L) XL svarer til brystmål på cirka 85 (90) 95 (102) 112 cm. Mål dig selv og vurder din størrelse, inden du går i gang med at strikke vesten. Vesten kan strikkes længere, men vær opmærksom på, at dit garnforbrug så vil stige.
Strikkefasthed: 19 masker x 19 pinde i halvpatent på pind 5,0 mm = 10 x 10 cm. Bemærk, at hver pind halvpatent tæller to pinde = 38 pinde. Vejledende pinde: Rundpind 4,0 mm (80 eller 100 cm), rundpind 5,0 mm (60 og 80/100 cm).
Vestens mål: Overvidde: 88 (93) 99 (108) 116 cm Rygbredde øverst på det bredeste sted inkl. ribkant: 38 (38) 41 (42) 43 cm Dybde på ærmegab med ribkant: 19 (20) 21 (22) 23 cm Længde: 56 (56) 57 (58) 59 cm målt midt bag inkl. ribkant i halsen
Garnforslag: 100 (100-125) 125 (125-150) 150 g Nova fra Lang Yarns (25 g = 185 m) sammen med 100 (100) 100-125 (125) 125 (125-150) g Silk Mohair, fx Tilia fra Filcolana (25 g = 200 m). Tilbehør: 4 knapper. Sværhedsgrad: Middel. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.