Menu

#savannahsweater

Den fineste patentstrikkede sweater med et flot snit! Sweateren strikkes med sadelskuldre og let voluminøse ærmer, der afsluttes i en lang ribkant. Kroppen har et let poset udtryk, og afsluttes på samme måde som ærmerne med en bred ribkant.

Smuk og feminin! Selv om patentstrik er lidt til den grove side, får den i #savannahsweater et feminint udtryk. De lange ribkanter i ærmerne og forneden gør sweateren lidt “lettere” i udtrykket, og skulderkonstruktionen giver den et elegant og fint udseende.

Sweateren er flot til både jeans og til kjoler og nederdele.

#savannahsweater strikkes oppefra og ned. Først strikkes halsen med ombuk og derefter fortsættes i patent, hvor der tages masker ud til for og bag samtidig med, at skulderen strikkes med sadelkonstruktion. Derefter tages ud til ærmer. Sweateren afsluttes med en lang ribkant forneden og i ærmerne, som man kan lave kortere eller længere alt efter eget ønske.

Savannah Sweater i lysegrøn alpakka og silk mohair
Råhvid Savannah Sweater

#savannahsweater

Lysegrøn Savannah Sweater
Råhvid Savannah Sweater
Bellis i skoven
Lysegrøn Savannah Sweater

Hyggelig helpatent

Savannah Sweater strikkes i helpatent i blødt Mini Alpakka fra Sandnes Garn i farven chinos grøn sammen med en tråd Tynn Silk Mohair i farven støvet lys grøn – også fra Sandnes garn. Den råhvide sweater er strikket i en tråd Drops Alpaca i farven natur sammen med en tråd Drops Kid Silk (mohair) i farven natur.

Udfordringsmæssigt ligger sweateren cirka middel, men har du strikket patent før, er den lige til at gå til.


Savannah Sweater i close up
Savannah Sweater Hel
Close up af ærmer Savannah Sweater

Savannah Sweater

kr.45,00

Denne opskrift er på dansk.

Den fineste patentstrikkede sweater med et flot snit! Sweateren strikkes med sadelskuldre og let voluminøse ærmer, der afsluttes i en lang ribkant. Kroppen har et let poset udtryk og afsluttes på samme måde som ærmerne med en bred ribkant.

Savannah Sweater strikkes oppefra og ned i patent-strik. Først strikkes halsen, som bukkes ned og strikkes sammen, og derefter deles masker op til sadelskuldre, ryg- og forstykke. Disse tre dele samles til sidst for at danne kroppen.

Kroppen er let voluminøs og strikkes rundt i patent og afsluttes med en bred ribkant, der aflukkes med italiensk aflukning. Sweateren har ballonærmer, der samles i en lang, tætsiddende ribkant.

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af Savannah Sweater her.

Du kan også finde opskriften på Savannah Sweater som medlem af Yarnbook (Affiliatelink – hvilket betyder, at jeg får en lille kommission, hvis du opretter dig som medlem). Du kan prøve Yarnbook  gratis i 7 dage med ubegrænset adgang til mere end 600 strikke- og hækleopskrifter.

Kategori:

Beskrivelse

Savannah Sweater – blød og feminin patentsweater

Størrelser: XS (S) M (L) XL
Størrelsesguide Savannah Sweater bør have et bevægelsesrum (positive ease) på ca. 10-15 cm i forhold til dit brystmål. Sweateren har en stram rib forneden, der sidder tæt om kroppen, og derfor beregnes lidt ekstra længde, så sweaterens patentstykke på kroppen kan pose let.
Strikkefasthed: 16 masker x 21 pinde i helpatent på pind 4,5 mm = 10 x 10 cm. Bemærk, at hver pind patent tæller to pinde = 42 pinde. Vejledende pinde: Rundpind 4,5 mm (40 og/eller 80 eller 100 cm) og rundpind 3,5 mm (60 eller 80 cm).
Sweaterens mål: Overvidde: 90 (96) 104 (112) 120 cm. Længde: 54 (56) 59 (61) 63 cm målt midt bag inkl. ribkant i halsen.
Garnforslag: ca. 250-300 (300) 300-350 (350-400) 400-450 g Mini Alpakka fra Sandnes Garn (50 g = 150 m) sammen med 100-125 (125) 125-150 (150-175) 175-200 g Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn (25 g = 212 m). De to tråde strikkes sammen. Sværhedsgrad: Middel. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.