Menu

#silvasweater

Tyk, blød og ulden. Silva Sweater er den perfekte sweater til gåture i skoven, til kolde vinterdage og til cuddle up-hygge i sofaen. Den er enkel, nem og hurtig at strikke og med lækre detaljer som høj rullekrave, ribkant langs siderne og et skønt farvespil i udtrykket.

Dette er sådan en sweater, man er nødt til at have i skabet til de kolde dage. Den er både praktisk og smuk på samme tid!

#silvasweater har et enkelt design med raglankonstruktion og en rullekravehals i rib. Den strikkes i to tråde garn: En tyk uldgarn sammen med en tynd tråd silk mohair, hvilket giver mulighed for at lave et fint farvespil i sweaterens udtryk. Der er således uendelige muligheder for at skabe et unikt udtryk, og farvespillet kan både være højtråbende eller mere afdæmpet.

#silvasweater strikkes oppefra og ned turtleneck-hals i rib. Bærestykket strikkes i glatstrik med raglanudtagninger, hvor “raglanstriberne” strikkes i rib. Kroppen strikkes i glatstrik med en bane af ribmasker i hver side af sweateren fra ærmegabet og ned og afsluttes med en bred ribkant forneden. Ærmerne afsluttes ligeledes med en bred ribkant.

Sweateren er monteringsfri, og længde på både krop og ærmer kan justeres, mens du strikker.

#silvasweater

Silva Sweater close up

Silva Sweater betyder skovsweater

#silvasweater har sit fine navn fra latin. Silva betyder nemlig skov og refererer til sweaterens dejlige skovfarve på billederne. Den strikkes i en tråd Peruvian Highland Wool fra Filcolana (her: Hunter Green) sammen med en tråd silk mohair (her: farven Smaragd fra Lana Grossa). Sweateren kan dog også strikkes i andre garnkvaliteter, fx Drops Lima eller lignende.

Sværhedsgraden på sweateren er lige under middel, hvis der strikkes med italiensk aflukning. Strikkes der med almindelig aflukning, er det en meget begyndervenlig opskrift.


Close up Silva Sweater
Grøn skovsweater
Silva Sweater tæt på

Cinis Sweater

DKK45,00

Denne opskrift er på dansk.

Cinis Sweater strikkes oppefra og ned med raglankonstruktion. Først strikkes en turtleneck-hals i dobbeltrib, hvorefter der fortsættes i glatstrik ned over bærestykket med raglanudtagninger. På kroppen strikkes først et bredt bælte med enkelte lodrette vrangstriber, hvorefter kroppen afsluttes med en bred dobbelt ribkant. Til sidst strikkes ærmerne med indtag placeret primært i øverste del, hvorefter der strikkes vrangstriber som på kroppen og sluttes af med dobbelt ribkant. Der slås op med italiensk opslagning i dobbeltrib, lige som der lukkes af med italiensk aflukning for en elastisk kant, der kan dog også anvendes løkkeopslag og almindelig aflukning. Sweateren er monteringsfri.

Størrelser: XS (S) M (L) XL

Størrelsesguide Cinis Sweater bør have et bevægelsesrum på ca. 5-10 cm. Størrelserne XS (S) M (L) XL svarer til brystmål på cirka 80-85 (85-90) 90-95 (95-100) 100-110 cm. Mål dig selv og vurder din størrelse, inden du går i gang med at strikke sweateren. Cinis Sweater er lavet som en forholdsvis tætsiddende model, ønsker du en lettere oversize/boyfriend sweater, kan du evt. strikke en størrelse større, end du normalt ville strikke.

Strikkefasthed: 13,5 masker x 21 pinde i glatstrik på pind 7,0 mm = 10 x 10 cm.

Vejledende pinde: Rundpind 5,5 mm (80 cm og evt. 40 cm til halsen) og rundpind 7,0 mm (80 cm og evt. 40 cm til ærmerne). Alternativt kan anvendes strømpepinde til ærmerne.

Sweaterens mål: Overvidde: 95 (101) 107 (113) 118 cm, længde: 47 (50) 53 (55) 58 cm mål midt bag uden rullekrave, ærmelængde: 46 (46) 47 (47) 48 cm.

Garnforslag: ca. 350 (350) 400 (450) 450 g Snefnug fra CaMaRose (50 g = 110 cm) strikkes sammen med ca. 75 (100) 100 (100) 100-125 g Silk Mohair, fx Drops Kid-Silk (25 g = 210 cm)

Sværhedsgrad: Let til middel.

Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.

Kategori: