Menu

#silvasweater

Tyk, blød og ulden. Silva Sweater er den perfekte sweater til gåture i skoven, til kolde vinterdage og til cuddle up-hygge i sofaen. Den er enkel, nem og hurtig at strikke og med lækre detaljer som høj rullekrave, ribkant langs siderne og et skønt farvespil i udtrykket.

Dette er sådan en sweater, man er nødt til at have i skabet til de kolde dage. Den er både praktisk og smuk på samme tid!

#silvasweater har et enkelt design med raglankonstruktion og en rullekravehals i rib. Den strikkes i to tråde garn: En tyk uldgarn sammen med en tynd tråd silk mohair, hvilket giver mulighed for at lave et fint farvespil i sweaterens udtryk. Der er således uendelige muligheder for at skabe et unikt udtryk, og farvespillet kan både være højtråbende eller mere afdæmpet.

#silvasweater strikkes oppefra og ned turtleneck-hals i rib. Bærestykket strikkes i glatstrik med raglanudtagninger, hvor “raglanstriberne” strikkes i rib. Kroppen strikkes i glatstrik med en bane af ribmasker i hver side af sweateren fra ærmegabet og ned og afsluttes med en bred ribkant forneden. Ærmerne afsluttes ligeledes med en bred ribkant.

Sweateren er monteringsfri, og længde på både krop og ærmer kan justeres, mens du strikker.

#silvasweater

Silva Sweater close up

Silva Sweater betyder skovsweater

#silvasweater har sit fine navn fra latin. Silva betyder nemlig skov og refererer til sweaterens dejlige skovfarve på billederne. Den strikkes i en tråd Peruvian Highland Wool fra Filcolana (her: Hunter Green) sammen med en tråd silk mohair (her: farven Smaragd fra Lana Grossa). Sweateren kan dog også strikkes i andre garnkvaliteter, fx Drops Lima eller lignende.

Sværhedsgraden på sweateren er lige under middel, hvis der strikkes med italiensk aflukning. Strikkes der med almindelig aflukning, er det en meget begyndervenlig opskrift.


Close up Silva Sweater
Grøn skovsweater
Silva Sweater tæt på

Silva Sweater

kr.45,00

Denne opskrift er på dansk.

Tyk, blød og ulden. Silva Sweater er den perfekte sweater til gåture i skoven, til kolde vinterdage og til cuddle up-hygge i sofaen. Den er enkel, nem og hurtig at strikke og med lækre detaljer som høj rullekrave, ribkant langs siderne og et skønt farvespil i udtrykket.

Silva Sweater strikkes oppefra og ned med raglankonstruktion. Først strikkes en turtleneck-hals i rib, hvorefter der fortsættes i glatstrik ned over bærestykket med raglanudtagninger. Raglanstriberne strikkes i rib. Kroppen strikkes i glatstrik med en bane af ribmasker i hver side af sweateren fra ærmegabet og ned og afsluttes med en bred ribkant forneden. Til sidst strikkes ærmerne med indtag placeret jævnt ned langs ærmet og sluttes ligeledes af med en bred ribkant. Der lukkes af med enten almindelig aflukning eller italiensk aflukning for en elastisk kant. Sweateren er monteringsfri.

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder her.

 

Kategori:

Beskrivelse

Silva Sweater – en nem sweater på store pinde med et fint farvespil

Størrelser: XS (S) M (L) XL (2XL)
Størrelsesguide Silva Sweater bør have et bevægelsesrum på ca. 7-15 cm. Størrelserne XS (S) M (L) XL (2XL) svarer til brystmål på cirka 80-85 (85-90) 90-95 (95-100) 100-110 (110-120) cm. Mål dig selv og vurder din størrelse, inden du går i gang med at strikke sweateren.
Strikkefasthed: 16 masker x 21 pinde i glatstrik på pind 5,5 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 5,5 mm (60/80/100 cm og evt. 40 cm til ærmerne) og rundpind 5,0 mm (80 cm og evt. 40 cm til halsen). Alternativt kan anvendes strømpepinde til ærmerne.
Sweaterens mål: Overvidde: 91 (96) 105 (112) 118 (128) cm. Længde: 48 (50) 51 (53) 55 (58) cm mål midt bag uden rullekrave. Ærmelængde: 45 (46) 47 (48) 49 (49) cm.
Garnforslag: ca.350-400 (400) 450 (500-550) 550 (550-600) g Peruvian Highland Wool fra Filcolana (50 g = 100 m) eller Lima fra Drops (50 g = 100 m) strikkes sammen med ca. 100 (100) 125 (125) 150 (175) g Silk Mohair, fxLana Grossa (25 g = 210 cm). Den grønne Silva Sweater er strikket i farverne Hunter Green og Smaragd. Sværhedsgrad: Let. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.