Menu

#whitenightssummertop

Denne sommetop med mønster er til de lyse nætter sommeren igennem. Toppen er både dejlig og sjov at strikke – uanset om du er let øvet eller erfaren strikker. #whitenightssummertop strikkes med en mønsterdel forneden, som går over i glatstrik, inden topstykkerne strikkes med et enkelt mønster i siderne.

Lyse sommernætter! #whitenightssummertop er en fin sommertop, der strikkes i en komfortabel hør- og bomuldsblanding. Toppen er perfekt til de lyse sommernætter og er smuk både til en nederdel, shorts eller jeans. Sommertoppen falder pænt på kroppen og har lidt bevægelsesrum omkring kroppen, mens den sidder mere til omkring brystet.

Mønstret på toppen er dejligt at strikke, og man kan eventuelt undlade ribben forneden og starte direkte med mønsterdelen, hvis man foretrækker dette.

#whitenightssummertop strikkes nedefra og op. Først strikkes en mønsterdel, hvorefter der kommer et stykke med glatstrik. Når toppen har den ønskede længde, deles den op i et for- og bagstykke. Ryggen lukkes af med det samme, mens forstykket deles yderligere op i to bryststykker, som strikkes med et fint lille hulmønster i siderne, der fortsætter i stropperne. Stropperne strikkes hele vejen om til rygstykket, hvor de først strikkes fast og derefter hæftes fast med et par usynlige sting, så de sidder godt.

White Nights Summertop
#whitenightssummertop

#whitenightssummertop

Sommertop til lyse nætter
Strikket sommertop med mønster
Lyse sommernætter
Strikket sommertop

Hør-, viscose- og bomuldsblanding

#whitenightssummertop strikkes rundt på pind 3,5 mm i en lækker og komfortabel hør-, viscose- og bomuldsblanding, som er dejlig at have på kroppen om sommeren. Den kan dog også strikkes i andre garnkvaliteter, hvis dette ønskes. Toppen på billederne er strikket i Drops Belle i farven natur (farve 02), som er Oeko-Tex-certificeret og samtidigt utrolig prisvenligt. Se evt. min instagramprofil for mere inspiration til garnvalg og farver.

Sommertoppen er forholdsvis let at strikke og kan strikkes af både let øvede og mere erfarne strikkere.


#whitenightssummertop

Mønsterdelen på sommertoppen
Solnedgang fra vindue
Brystskålens mønsterdel

White Nights Summertop

kr.45,00

Denne opskrift er på dansk.

White Nights Summertop er en fin og sommerlig top med en mønsterdel nederst på kroppen, derefter et glat bærestykke med et feminint og tætsiddende snit.

Toppen strikkes rundt nedefra og op, først i hulmønster og derefter i glatstrik over brystet. Herefter lukkes ryggen af og der strikkes et topstykke til hvert bryst frem og tilbage, som afsluttes i en strop med hulmønster.

Stroppen strikkes, så den går helt om til ryggen, hvor den først strikkes sammen med rygstykket og derefter syes fast for bedre holdbarhed og udseende. Det anbefales at prøve toppen på undervejs, så du opnår den rette længde på både krop og bryststykke.

Læs mere om størrelser i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af sommertoppen her.

Beskrivelse

White Nights Summertop – fin strikket sommertop til de lyse nætter

Størrelse: XS (S) M (L) XL (2XL) 3XL Strikkefasthed: 21 masker x 30 pinde i glatstrik på pind 3,5 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 3,5 mm (60/80 cm) og 2 strømpepinde str. 2,5 mm. Mål: Overvidde: ca. 66 (73) 80 (87) 94 (101) 108 cm. Længde: ca. 54 (54) 58 (59) 63 (64) 64 cm målt fra nederste ribkant til toppen af stop. Størrelsesguide: White Nights Summertop har et negativt bevægelsesrum (ease) i forhold til brystmål. Et negativt bevægelsesrum betyder, at modellen er strikket til mindre mål, end kroppen har og dermed vil strække sig til at passe kroppen. Størrelserne XS (S) M (L) XL (2XL) 3XL svarer til brystmål på cirka 80-85 (85-90) 90-95 (95-100) 100-110 (110-120) 120-130 cm. Mål dig selv og vurder din størrelse, inden du går i gang med at strikke toppen. Ønsker du en mere løstsiddende top, kan du evt. gå en størrelse op. Garnforslag: ca. 150 (150) 200 (250-300) 300 (300) 300 g Drops Belle (50 g = 120 m) eller Line fra Sandnes (50 g = 110 m). Der kan evt. strikkes en tråd Make it Tweed fra Rico Design (50 g = 475 m) med som en effekt-følgetråd. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.