Menu

#colormywaysocks

Tykke hyggesokker må gerne være smukke. Disse sokker kan laves farverige eller blot med et diskret farvespil, og dermed er der masser af muligheder for at lave helt unikke sokker. Color My Way Socks strikkes i tykt uldgarn sammen med en tråd silkmohair, hvilket netop giver en uendelig række af farvekombinationer. Sokkerne strikkes i et enkelt og nemt ribmønster.

Tykke, bløde sokker, som er et hurtigt strikkeprojekt til dig selv eller én, du holder af.

#colormywaysocks strikkes i tyk uld sammen med en tråd silk mohair, og det er netop kombinationen af disse to tråde, der er med til at lave det unikke farvespil og gøre sokkerne fluffy og dejligt vamsede.

Det er skønne hyggesokker til en kold vinteraften eller en weekend i sommerhus. Sokkerne sidder godt på foden – både med en strømpe indenunder og uden.

Strik i slidstærkt garn, og du har farverige sokker til vandreturen eller vinterstøvlerne.

Grønne strikkede sokker
Color My Way Socks green

#colormywaysocks

Grå Color My Ways Socks med silk mohair
Color My Way Socks grey
Frost på grene
Color My Way Socks orange

En begyndervenlig opskrift

Opskriften er begyndervenlig, så har du ikke strikket sokker før, er det dette et godt sted at starte. Du kan strikke sokkerne i alt garn, der har en løbelængde på ca. 100 m pr. 50 g garn sammen med en tråd silk mohair – så længe du overholder strikkefastheden.

Strikker du sokkerne som hyggesokker, kan du vælge ren uld. Strikker du derimod sokkerne til lange vandreture i dine vandrestøvler, skal du vælge en slidstærk garn med nylon.


Color My Way Socks orange
Color My Way Socks

Color My Way Socks

kr.20,00

Denne opskrift er på dansk.

Color My Way Socks er tykke hyggesokker med uendelige kombinationsmuligheder i forhold til spændende farvespil. Sokkerne strikkes i ribmønster oppefra og ned med kilehæl.

Color My Way Socks er tykke, bløde og rustikke hyggesokker, der strikkes med rib i skaftet og på vristen på selve sokken. Sokkerne strikkes med en tråd silk mohair, som er med til at give sokkerne et flot og spændende farvespil og gøre udtrykket lidt mere uldent og fluffy. Sokkerne strikkes oppefra og ned med kilehæl og tåen syes sammen med maskesting (trin-for-trin-guide nederst i opskriften).

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder her.

Kategori:

Beskrivelse

Color My Way Socks – bløde sokker med farvespil

Størrelse: 36/37 (38/39) 40/41 (42/43) Strikkefasthed: 18 masker x 26 pinde i glatstrik på pind 4,5 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 4,5 mm (80 cm) ved magic loop-teknik, alternativt strømpepinde i samme størrelse. Mål: Sokkens omkreds omkring midten af foden = 19 (19) 20 (20) cm. Længde på sokken = 23,5 (24,5) 25,5 (26,5) cm. Vær opmærksom på, at sokkerne giver sig på grund af ribben. Om størrelserne: Fødder er forskellige! Hvis du blot bruger en stor skostørrelse (fx str. 41), men har en smal ankel og en smal fod, kan det være en fordel at strikke str. 38/39 og blot strikke sokken længere. Har du brede ankler, men en smal fod, kan du starte på en af de store størrelser og lave en ekstra indtagning i hver side ved kilen, så du ender på et maskeantal, der svarer til en af de små størrelser – så vil selve foden blive smallere. Garnforslag: 100 (100) 100-150 (100-150) g Peruvian Highland Wool fra Filcolana (50 g = 100 m), Smart fra Sandnes (50 g = 100 m), Touring fra Lang Yarns (50 g = 100 m) eller Lima/Karisma fra Drops (50 g = 100 m) sammen med 25 (25) 25 (25) g Silk mohair, fx Tilia fra Filcolana (25 g = 212 m). Vær opmærksom på, at hvis du strikker i ren uld, er sokkerne ikke så slidstærke, som hvis du strikker i uld med nylon. Vil du fx bruge dem i dine vandrestøvler, så vælg garn, der passer til dette. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.