Menu

#emblahue

En smuk hue med fletningssnoninger og drejet ribkant, som bukkes ind forneden. Huen sidder godt på hovedet og føles på grund af snoningerne dejlig tæt og varm.

Den dejligste hue, som er et sjovt lille strikkeprojekt til dig selv eller én, du holder af.

#emblahue strikkes fra nedefra og op med en drejet ribkant til ombuk. De fine fletningssnoninger begynder lige efter ribkanten og bliver smallere mod toppen af huen. Ind- og udtagninger er diskret placeret, så de ikke ses i det færdige resultat.

Huen er perfekt til den kolde tid, og da den strikkes i to tråde, kan den strikkes i et uendeligt antal farvekombinationer. Eller den kan strikkes i én tråd, hvis det ønskes.

Huen på billederne er strikket i håndfarvet garn sammen med en tråd cremefarvet mohair.

Embla Hue
#emblahue

#emblahue

Embla Hue
Embla Hue i solskin
Bregner i skoven
Embla Hue bagfra

Kabelstrik

Opskriften er spændende og en god lille udfordring for dig, der skal strikke kabelstrik for første gang. Huen strikkes på pind 4,5 mm, så der er masser af garnmuligheder – uanset om du strikker i to tråde eller i enkeltråd.

Vær opmærksom på, at der er også findes vanter, som passer til huen (er på vej), og du kan således strikke et samlet vintersæd. Både hue og vanter findes i tre størrelser.


Close up af Embla Hue
Embla Hue set bagfra med fletningssnoninger
Embla Hue in progress

Embla Hue

kr.30,00

Denne opskrift er på dansk. Find the pattern in English here.

Embla Hue er en skøn hue med fletningssnoninger og drejet ribkant, som bukkes ind forneden. Huen sidder godt på hovedet og føles på grund af snoningerne dejlig tæt og varm.

Embla Hue strikkes nedefra og op med en drejet rib til ombuk. Efter ribkanten vendes arbejdet, og resten af huen strikkes med fletningssnoninger, som bliver smallere mod toppen af huen. Huen strikkes med magic loop-teknik, men der kan også anvendes strømpepinde i de angivne mål, lige som der kan anvendes en 40 cm rundpind på huens nederste del.

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder her.

Beskrivelse

Embla Hue

Størrelse: S (M) L Mål: Huens mål passer til hovedomkreds på 47-52 (52-57) 57-62 cm. Længde: 23 (24) 25 cm. Strikkefasthed: 21 masker x 27 pinde i glatstrik på pind 4,5 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 3,5 mm (100 cm / evt. 40 cm til den drejede ribkant) og rundpind 4,5 mm (100 cm), hvis der strikkes med magic loop-teknik. Alternativt kan anvendes strømpepinde i samme størrelser. Hjælpepind str. 2,5-4 mm til snoningerne. Garnforslag: ca. 50 (65) 75 g ren uld, fx Pernilla fra Filcolana (50 g = 175 m) eller Drops Alpaca (50 g = 167 m) strikkes sammen med ca. 20 (25) 30 g Silk Mohair, fx Lana Grossa (25 g = 210 cm). Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.