Menu

#savannahcardigan

Den fineste og meget feminine patentstrikkede cardigan med et flot snit! Cardiganen strikkes med sadelskuldre og let voluminøse ærmer, der afsluttes i en lang ribkant. Kroppen har et let poset udtryk og afsluttes på samme måde som ærmerne med en bred ribkant.

Smuk og feminin! #savannahcardigan er cardiganudgaven af #savannahsweater og har derfor samme konstruktion. De lange ribkanter i ærmerne og som afslutning på kroppen gør cardiganen lidt “lettere” i udtrykket og skulderkonstruktionen giver den et elegant og fint udseende.

Cardiganen kan bruges året rundt og er smuk til både jeans og til kjoler og nederdele.

#savannahcardigan strikkes oppefra og ned. Cardiganen strikkes frem og tilbage i patentstrik, hvor knapstolpen strikkes med i hver ende. Der tages masker ud til for og bag samtidig med, at skulderen strikkes med sadelkonstruktion. Derefter strikkes udtagninger til ærmer. Cardiganen afsluttes med en lang ribkant forneden og i ærmerne, som man kan lave kortere eller længere alt efter eget ønske.

Close up af Savannah Cardigan
Savannah Cardigan i sollys

#savannahcardigan

Strikket cardigan i patent
Savannah Cardigan
Staude i sne
Savannah Cardigan set bagfra

Patentstrik

#savannahcardigan strikkes i helpatent i blød alpakka-uld sammen med en tråd Silk Mohair, men kan sagtens strikkes i andre garnkvaliteter, fx en i blanding af bomuld og uld. Cardiganen på billederne er strikket i en tråd Drops Alpaca i farven lys grå sammen med en tråd Drops Kid Silk (mohair) i farven måneskin.

Sværhedsgraden for cardiganen er lidt over middel og er således ikke et nybegynderprojekt. Har du strikket patent før, er cardiganen et dejligt og spændende strikkeprojekt.


Forsiden af Savannah Cardigan tæt på

Patentstrikket cardigan
Close up af patentstrik
Ryggen på Savannah Cardigan

Savannah Cardigan

kr.50,00

Denne opskrift er på dansk.

Savannah Cardigan er en lækker og feminin patentstrikket cardigan med en let voluminøs krop, ballonærmer og brede ribkanter. Cardiganen strikkes oppefra og ned med et smukt skulderparti og ribforkanter, der strikkes med samtidigt.

Savannah Cardigan strikkes oppefra og ned i patent-strik. Først slås masker op, som deles op til sadelskuldre, ryg- og forstykker samt ribkanter langs forstykkerne. Der strikkes frem og tilbage. Kroppen er let voluminøs og strikkes frem og tilbage i patent og afsluttes med en bred ribkant, der aflukkes med italiensk aflukning. Cardiganen har ballonærmer, der samles i en lang, tætsiddende ribkant. Knaphuller laves til sidst.

Læs mere om størrelser og garnforslag i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af cardiganen her.

 

Kategori:

Beskrivelse

Størrelser: XS (S) M (L) XL (2XL) 3XL
Størrelsesguide: Savannah Cardigan bør have et bevægelsesrum (positive ease) på ca. 10-15 cm i forhold til dit brystmål. Cardiganen har en stram rib forneden, der sidder tæt om kroppen, og derfor kan der med fordel beregnes lidt ekstra længde, hvis du gerne vil have cardiganens patentstykke på kroppen til at pose let.
Strikkefasthed: 16 masker x 23 pinde i helpatent på pind 4,5 mm = 10 x 10 cm. Bemærk, at hver pind patent tæller to pinde = 46 pinde. Vejledende pinde: Rundpind 4,5 mm (40 og/eller 80 eller 100 cm) og rundpind 4,0 mm (60 eller 80 cm).
Sweaterens mål: Overvidde: 89 (97) 106 (115) 124 (134) 144 cm. Længde: 50 (51) 52 (54) 56 (58) 60 cm målt midt bag inkl. ribkant i halsen.
Garnforslag: ca. 250-300 (300-350) 350 (350-400) 400-450 (450) 500-600 g Alpakka fra Drops (50 g = 167 m) sammen med 100-125 (125) 150 (150-175) 175 (200) 200-225 g Kid-Silk fra Drops (25 g = 210 m). De to tråde strikkes sammen. Sværhedsgrad: Over middel. Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.