Menu

#goldensummertee

En strikket tee i glatstrik med et helt enkelt udseende. Tee’ens udtryk er feminint, let og skræddersyet med en skulderkonstruktion, der skabes ved hjælp af udtagninger. De smalle ribkanter, den brede halsudskæring og de tætsiddende ærmer giver et smukt og let udseende og en flot halslinje. Brug tee’en både forår og sommer til nederdele, jeans og lette sommerbukser eller shorts.

#goldensummertee er en helt enkelt strikket sommertee med et skræddersyet og feminint udtryk. Tee’en strikkes efter contiguous-metoden oppefra og ned, hvor skuldre og ærmekuplen dannes ved hjælp af udtagninger. Du kan læse mere om, hvordan du tilpasser skulderbredden på tee’en så den kommer til at passe perfekt til din krop og hverken bliver for bred eller for smal i denne guide til at tilpasse skulderbredde.

Samtidigt strikkes der vendepinde i nakken for en god pasform. Halsen er ikke udringet, men går forholdsvis lige over og er bredere end sædvanligt. Dette giver en flot og feminin halslinje. Strikker du i anvist garn, kan du trække halsen ud i den form, du ønsker ved vask og fx gøre den mere rund.

Tee’en har små korte ribkanter både i hals, ved ærmer og som afslutning på kroppen, hvilket understreger det lette og feminine udtryk.

Sommertee’en strikkes rundt oppefra og ned i glatstrik og har et negativt ease. Det betyder, at tee’ens mål er mindre end brystmålet og tee’en vil således strække sig til at passe kroppen. Det negative bevægelsesrum gør, at tee’en er forholdsvis tætsiddende, men strikket i anvist garn skal man være opmærksom på, at den vil give sig i brug. Ved vask vil maskerne dog trække sig sammen igen og tee’en kan i våd tilstand formes i ønsket størrelse.

#goldensummertee hører til i basisgarderoben som en skøn, let og åndbar t-shirt til både forår og sommer, der både passer til jeans, shorts og en nederdel.

#goldensummertee
Golden Summer Tee

#goldensummertee

#goldensummertee
Strikket sommertee
Blomstermark
Golden Summer Tee

Hør- og viscoseblanding

#goldensummertee strikkes rundt på pind 4 mm i en skøn og smuk hør- og viscoseblanding, som er dejlig at have på kroppen om sommeren. Garnet falder blødt ind til kroppen. Tee’en kan dog også strikkes i andre garnkvaliteter, hvis dette ønskes. Tee’en på billederne er strikket i en gylden farve i Solo Lino fra Linea Pura-serien fra Lana Grossa med farvenummeret 009.

Den strikkede tee er forholdsvis let at strikke og kan strikkes af både let øvede og mere erfarne strikkere. Vær opmærksom på, at der strikkes med vendepinde (german short rows).


#goldensummertee

Closeup af #goldensummertee
Golden Summer Tee fladt liggende
Skulderen på Golden Summer Tee

Golden Summer Tee

kr.45,00

Denne opskrift er på dansk.

Golden Summer Tee er en helt enkel strikket t-shirt med et feminint og tætsiddende snit.

Tee’en strikkes rundt oppefra og ned, og halsudskæringen dannes med vendepinde samtidigt med, at der strikkes skuldre. Herefter strikkes ærmekupler og bærestykke og til sidst kroppen.

Ærmer og krop sluttes af med en kort ribkant, som lukkes med italiensk aflukning for en pæn og elastisk afslutning. Det anbefales at prøve tee’en på undervejs, så du opnår den rette skulderbredde og længde på ærmer og krop til netop dig.

Tee’en har en bred og aflang halskant, der giver en flot halslinje.

Læs mere om størrelser i beskrivelsen længere nede på siden og se flere billeder af Golden Summer Tee her.

Beskrivelse

Golden Summer Tee – enkel og feminin strikket sommertee

Størrelse: XS (S) M (L) XL Strikkefasthed: 21 masker x 30 pinde i glatstrik på pind 4,0 mm = 10 x 10 cm. Vejledende pinde: Rundpind 4,0 mm (60/80/100 cm) ved magic loop-teknik, alternativt strømpepinde 4,0 mm. Mål: Overvidde: ca. 69 (74) 80 (85) 91 cm. Længde: ca. 48 (49) 51 (53) 56 cm målt midt bag inkl. ribkant i halsen. Rygbredde: ca. 30 (31) 33 (35) 36 cm. Størrelsesguide: Golden Summer Tee har et negativt bevægelsesrum (ease) i forhold til brystmål. Et negativt bevægelsesrum betyder, at modellen er strikket til mindre mål, end kroppen har og dermed vil strække sig til at passe kroppen. Størrelserne XS (S) M (L) XL svarer til brystmål på cirka 80-85 (85-90) 90-95 (95-100) 100-110 cm. Mål dig selv og vurder din størrelse, inden du går i gang med at strikke tee’en. Ønsker du en tætsiddende tee, strikker du din normale størrelse og ønsker du mere bevægelsesrum, kan du gå en størrelse op. Garnforslag: ca.200-250 (250) 250 (300) 350 g Solo Lino fra Linea Pura-serien, Lana Grossa (50 g = 120 m), alternativt kan strikkes i Gepard Pura Lana (50 = 115 m), Line fra Sandnes Garn (50 g = 110 m) eller Allino fra BC Garn (50 g = 125 m). Opskriften sendes som PDF-fil til din mail.